UtopiaMarkets a Time Out!

"Torna la fotografia i els mercats a l'espai Utopia 126 del Poblenou. Després de la primera edició de l'Utopia Photo Market el juny de l'any passat, la iniciativa creix amb nous esdeveniments dedicats a la poesia i la il·lustració. "Vam intentar fer un mercat en què l'autor pogués defensar el seu treball, va funcionar i hem volgut ampliar a sectors que no tenen una visibilitat col·lectiva", explica Quique Camín, un dels promotors dels UtopiaMarkets juntament amb Montse Abbad i Oscar Vallès.

Del 17 al 19 de març, el protagonisme serà per a la poesia escrita, visual i objectual. A la part de mercat participaran autors com Maria Antònia Massanet, Marta Pessarrodona, Cuca Canals, Edu Barbero i David Ymbernon, i editorials com Cafè Central i Stendhal Books. I d'entre les activitats destaca una lectura de Maria Mercè Marçal a càrrec d'Ariadna Gil, o la sessió de música en viu acompanyant textos literaris. "Volem veure la poesia des d'un altre punt de vista, i oferir-la a gent que encara no sap que els agrada la poesia", afegeix Camín.

La segona edició de l'Utopia Photo Market tindrà lloc del 24 al 26 de març i tornaran a ser presents Manuel Esclusa, Jordi Bernadó i Francesc Fàbregas, que vendran presencialment les seves obres al costat de fotògrafs companys com Cesar Lucadamo, Luis Reina i Clara Sopeña. A més del mercat, s'oferiran xerrades i un taller per a petits fotògrafs.

A la tardor està previst el mercat d'il·lustració, aprofitant el moment dolç que viu la disciplina a la ciutat. Camín reivindica la utilitat de la fórmula a nivell comercial, i com a espai de trobada per crear sinergies entre professionals del sector. "Si funcionen i són útils per al sector esperem repetir els mercats de forma anual".

http://www.timeout.cat/barcelona/ca/blog/foto-i-poesia-a-lutopia-market-011917