Exposició- Barcelona, retrats de proximitat

Seixanta-quatre retrats de protagonistes de la cultura a Barcelona de Toni Ricart, fotògraf, dissenyador gràfic, il·lustrador i músic amateur

Una col·lecció que reivindica el talent i l’excel·lència que hi ha avui a la ciutat. Barcelona, retrats de proximitat s’afegeix a una tradició que ja van exposar magistralment María Espeus amb Hola Barcelona (1982) i Outumuro amb BCN Retrats (2017), entre d’altres.

No hi són tots, però tots els que hi són mereixen ser-hi, des dels més coneguts als més anònims.

Fer un retrat sempre té un punt d’agressió, d’invasió de la intimitat: hi ha una barrera que el fotògraf ha de travessar per poder descobrir el que no es veu. Per això, més enllà de la creació de la imatge, de la composició i dels aspectes tècnics, la feina més complexa i delicada és la de construir una situació i un ambient que facilitin el diàleg entre fotògraf i fotografiat. Per a aquesta tasca no hi ha mètode, perquè cada persona és diferent, com cada espai i cada circumstància. Però quan s’aconsegueix la connexió que fa que model i fotògraf parlin el mateix idioma, es crea un instant màgic. Aquesta exposició és el testimoni de seixanta- quatre d’aquests instants. 

Inauguració Exposició 23 de gener a les 19:00h

*Debat “Reflexions sobre la cultura a Barcelona” Dimarts 30 de Gener 19h. 

*Exposició oberta fins el 6 de febrer de 2024


Exposición- Barcelona retrats de proximitat

Sesenta y cuatro retratos de protagonistas de la cultura en Barcelona de Toni Ricart, fotógrafo, diseñador gráfico, ilustrador y músico amateur.

Una colección que reivindica el talento y la excelencia que existe hoy en la ciudad. Barcelona, ​​retratos de proximidad se añade a una tradición que ya expondrán magistralmente Maria Espeus con Hola Barcelona (1982) y Outumuro con BCN Retrats (2017), entre otros. No están todos, pero todos los que están merecen estar, desde los más conocidos a los más anónimos.

Hacer un retrato siempre tiene un punto de agresión, de invasión de la intimidad: hay una barrera que el fotógrafo debe atravesar para descubrir lo que no se ve. Por eso, más allá de la creación de la imagen, de la composición y de los aspectos técnicos, el trabajo más complejo y delicado es construir una situación y un ambiente que faciliten el diálogo entre fotógrafo y fotografiado. Para esta tarea no existe método, porque cada persona es diferente, como cada espacio y cada circunstancia. Pero cuando se logra la conexión que hace que el modelo y el fotógrafo hablen el mismo idioma, se crea un instante mágico. Esta exposición es el testimonio de sesenta y cuatro de estos instantes.

*Inauguración Exposición 23 de enero a las 19:00 h

*Debate “Reflexiones sobre la cultura en Barcelona” Martes 30 de Enero 19h.

*Exposición abierta hasta el 6 de febrero de 2024


Galeria de retrats de l’exposició

Autorxs per ordre d’aparició: Carla Simón, guionista i directora de cine, David Cirici, escriptor, Isabel Coixet, guionista i directora de cine, Javier Pérez Andújar, escriptor i Marcos Palazzi, pintor.